středa 26. dubna 2017

Office Terror vol. 1.


OFFICE TERROR vol. 1


Nejvíc mě fascinují lidé, pro které není práce prostředkem k získání peněz, za které si mohou koupit pohodlný život, ale takoví, kteří mají peněz dost, ale jdou do té roboty každý den, protože by jinak naprosto nevěděli, co mají sami se sebou a s prázdnou skořápkou svého "života" dělat. 

Můj kolega se nedávnou dočkal důchodu a i když před několika lety prodělal rakovinu a jeho zdraví není nic moc, stejně raději chodí do práce. Údajně prý "to musí být šílené, ráno vstaneš a co teď!!" OMG

Občas tyto svoje litanie okoření prohlášením "Nás v předmětu Filozofie Marxismu - Leninismu učili, že práce je základní potřebou člověka...". Na to jsem kontroval, že je tehdy pěkně zpracovali a že mu rád půjčím knížku ameického sociologa z 19. Století Thorsteina Veblena "Teorie zahálčivé třídy", kde mu bude vysvětleno, že základními tužbami a motivacemi za ekonomickou činností člověka je okázalá spotřeba a okázalá zahálka..

Je velký rozdíl mezi skutečnou prací a zaměstnáním, které je samo o sobě dneska už přežitkem!! (viz třeba http://deliandiver.org/2017/02/prace-vs-zamestnani.html).

Zatímco píšu tyto řádky v zaměstnání, kde musím dřepět, abych splnil docházku, zároveň dělám práci... ale ta skutečná na mě ještě čeká, až se osvobodím od zaměstnání...

Žádné komentáře:

Okomentovat